Truien heren
Blog

Lekker warm ondanks de herfst en de winter

De herfst is misschien wel wat koud, maar het is het ideale seizoen voor leuke buiten activiteiten. Je kunt (met of zonder kinderen en met of zonder hond) een flinke boswandeling maken. Je zult bijna geen last meer hebben van teken en andere nare beestjes, die vinden de herfst al gauw te koud. Je hoeft nog niet perse een dikke jas aan, een warme trui voldoet ook vaak. Tenminste, als het niet regent. Maar truien heren, die zijn toch lelijk, ouderwets en kriebelig? Nou, misschien de truien die je oma voor je gebreid heeft, maar de nieuwste truien zijn vooral heel comfortabel. Combineer ze met een fijne sjaal en/of een muts en je kunt er prima mee voor de dag komen!

Met een lekkere trui aan bij het kampvuur

In de herfst heb je best vaak nog mooie dagen. Dagen waarop je eigenlijk niet binnen wilt blijven. Maar eenmaal buiten kan het nog best fris zijn. Het plan is dan om een flink kampvuur te stoken en daar een gietijzeren pot boven te hangen. In deze pot kun je koken wat je wilt. Of je nu gaat voor erwtensoep of glühwein. Het is maar net wat jij wilt. Zo maak je van een sombere herfstdag toch een feestje!
Truien heren

Buiten aan de klus in de herfst

En dan bedoel ik niet perse dat je de buitenboel moet gaan schilderen. Ik heb het dan over leuke klusjes als bijvoorbeeld het uithollen van pompoenen en suikerbieten. Dat zijn klusjes die je, gezien te troep die ze geven, het best buiten kunt doen. Een dikke jas is dan niet handig. Zo’n jas beperkt je bewegingen en je gooit ‘m niet zo makkelijk in de was. Een fijne trui is dan een beter plan. Je kunt doen wat je wilt in een trui en als je onder de pompoen-smurrie zit, dan gooi je ‘m zo in de wasmachine. Opgeruimd staat netjes!

Truien van vroeger versus truien van nu

Truien van vroeger waren ook heus hip. Toen. Maar die ingebreide dessins en kriebelwol, dat hoeft echt niet meer. De truien van nu zitten een stuk lekkerder en zien er (voor nu) een stuk beter uit. Maar wat onze kinderen en kleinkinderen daar over 30 jaar over gaan zeggen is natuurlijk wel te raden. Het is altijd fijn om een flinke stapel truien in de kast te hebben. Je kunt dan iedere dag precies die trui kiezen die past bij je stemming en de temperatuur.

Geef een reactie