Blog

Wil je er een weekendje op uit in eigen land? In dit blog lees je de leukste tips!

Ben je toe aan een weekendje weg, maar heb je geen tijd, zin of geld voor een verre reis? Ook in eigen land vind je tal van mooie steden met mooie bezienswaardigheden, leuke activiteiten en heerlijk eten! Ben je benieuwd wat voor moois de leukste steden van Nederland jou te bieden hebben? Lees dan snel verder! In dit blog worden twee van de leukste Nederlandse steden voor een citytrip in eigen land uitgelicht: Maastricht en Utrecht. 

Weekendje weg in Maastricht

Een van de mooiste steden die ons land te bieden heeft, is de meest zuidelijke stad van Nederland: Maastricht. De Limburgse hoofdstad biedt een grote diversiteit aan mooie pleinen, historische gebouwen, bijzondere bezienswaardigheden, leuke boetiekjes en gezellige cafeetjes. Uiteraard kun je er ook bourgondisch genieten in één van de vele restaurants. Ga je een weekendje weg naar Maastricht? Boek dan één van de Maastricht hotels in het centrum, zo kun je in no time verhuizen van de rust van je hotelkamer naar het gezellige leven in deze stad. Hieronder lees je tips voor jouw verblijf in de Limburgse hoofdstad. 

De hippe wijk genaamd Wyck

Bezoek absoluut dit gebied in de stad Maastricht. Hier vind je sfeervolle straten, authentieke winkeltjes en hippe hotels. 

De Helpoort

Dit is het oudst bewaarde stukje Maastricht en de langst bewaard gebleven oude stadspoort van heel Nederland. De poort werd gebouwd in het jaar 1229, het jaar dat Maastricht stadsrechten kreeg. 

Limburgse vlaai eten bij de watermolen in het Jekerkwartier

Hier wordt ambachtelijk graan gemalen, wat vervolgens gebruikt wordt voor Limburgse vlaaien.

Weekendje weg in Utrecht

Centraal gelegen in ons land ligt de Domstad Utrecht. In Utrecht kun je genieten van een bruisend stadsleven, heerlijk shoppen, tafelen bij de leukste restaurants en nog veel meer. Ga je een weekendje weg naar Utrecht? Boek dan een van de hotels Utrecht-centrum of net daarbuiten. De beste tips voor een weekendje Utrecht lees je hieronder

Beklim de Domtoren

Ben je in de Domstad? Beklim dan ook de Domtoren! Een absolute must voor jouw bezoekje aan het mooie Utrecht. 

Utrechtse biertjes drinken bij Oproer

Neem plaats op een bankje en bestel een vers gebrouwen biertje van de brouwerij om de hoek. Nu je er toch bent: boek hier direct een rondleiding! 

Rondvaart in Utrecht

Een goede manier om de stad Utrecht te leren kennen is per boot. Boek een rondvaart en verken de stad vanaf de Utrechtse grachten. Een absolute aanrader! 

Cultuur snuiven

Dat doe je in Utrecht in één van de musea in de stad, zoals het Nijntje Museum of het Centraal Museum. 

Laat een antwoord achter