Blog

5 tips voor het inrichten van je badkamer!

Ga jij je badkamer verbouwen? Maar heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen. Dan is het maar goed dat je op dit artikel bent geland. Hier vertellen wij je namelijk een heleboel over het verbouwen van je badkamer, zodat jij lekker aan de slag kunt.

 

Doe inspiratie op het internet 

Een nieuwe badkamer kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Misschien heb je net een huis gekocht of heb jij je badkamer al zolang dat het nu echt wel eens toe is aan vervanging. Bedenk daarom van te goed wat je wil. Op het internet, Instagram of Pinterest kun je een grote dosis aan inspiratie op doen. Zo weet je een beetje wat er mogelijk is en kun je straks een goede keuze maken. 

 

Badkamerindeling 

Wil je de verbouwing van jouw badkamer zo goedkoop mogelijk houden? Dan is het verstandig om de indeling hetzelfde te laten. Als je bijvoorbeeld een toilet gaat verplaatsen dan zal je een loodgieter moeten inschakelen en dit kan aardig in de kosten oplopen. Een andere tip is om een toilet bij www.douche-concurrent.nl te kopen. Hier vind je namelijk mooie badkamermeubels van goede kwaliteit voor de beste prijs. 

 

Douchecabine of inloopdouche? 

Misschien zit je ook wel met de vraag: ga ik voor een douchecabine of inloopdouche? Beide soorten hebben voor en nadelen. Het voordeel van een cabine is namelijk dat je hele badkamer droog blijft. De warmte blijf ook in de douchecabine, dus op koude winterdagen hoef je niet het nare gevoel van rillingen mee te maken nadat je een warme douche hebt genomen. Maar daartegenover staat dat je minder flexibel bent qua grootte. Daarom is de inloopdouche populair. Voor een inloop douche kun je een douchewand van www.douche-concurrent.nl kopen zodat je de spetters tegen gaat. Zo ligt het water niet door de hele badkamer en dat scheelt weer dweilen. Een inloopdouche is ook ontzettend populair omdat het modern oogt en het laat je badkamer groter lijken. 

 

Verlichting 

Ga op een creatieve manier met het licht om. Naast daglicht is kunstlicht zeer bepalend voor het ruimtelijke effect van je badkamer. Plaats naast licht aan het plafond ook licht in andere hoeken. Vermijd donkere hoeken want juist dit zorgt ervoor dat je badkamer kleiner lijkt. Ga bijvoorbeeld voor een knap licht in de douche of kies voor een licht achter je spiegel. Dit zal ontzettend leuk en modern ogen! 

 

Kies voor rustige kleuren

Een badkamer moet jarenlang mee kunnen gaan, omdat het een dure investering is. Ook als je het eens wilt verkopen is het handig om te gaan voor een rustige badkamer. Werk daarom met zoveel mogelijk lichte en neutrale kleuren. Zo zorg je ervoor dat jouw badkamer over 20 jaar nog mooi is!

Geef een reactie