mineralen
Blog

Mineralen voor Mama’s

Alle zwangere dames opgelet! In dit blog wil ik graag wat tips delen die ik al generaties lang heb meegekregen van mijn oma tot mijn moeder tot mijzelf. Vooral voor de beginnende mama’s onder ons is het fijn om te weten wat ook maar een beetje verlichting kan brengen. Denk aan kleding met elastische band, voedingssupplementen en mineralen, 
nek kussens en speciale kussens om mee te slapen en meer.

Mijn beste vriendin heeft onlangs een wolk van een baby gekregen. Het meisje, Sarah, was een echte ‘kicker’ zoals we dat noemden toen ze nog in de buik zat. Vooral ‘s nachts ging ze tekeer, het liefst tussen twee en zes uur. Mijn vriendin kon niet op haar rug slapen door het gewicht van de baby die op haar organen drukten. Op de buik ging natuurlijk ook niet, door logische redenen, dus ze moest wel op haar zij slapen.
Nu kocht haar man na haar eindeloze gesteun en gekreun, een groot steunkussen in de vorm van een S, waarin ze zich heerlijk op haar zij kon rollen, met haar buik in de ‘holte’ van de S vorm, en haar been eroverheen.
Daarnaast moet je goed opletten bij je rugklachten, je draagt immers 24/7 extra gewicht met je mee, en leunt dus naar achter om dit te compenseren. Hierdoor gaat je rug scheef staan! Veel mama’s houden hier vervelende klachten op na. Negen maanden is namelijk niet niks!

Qua voeding mag je geen rauw vis, dus zeg maar dag tegen sushi. Ook alcohol moet eraan geloven, al zeggen sommigen dat een glaasje rood per week (of dag?) moet kunnen. Rode wijn is goed voor het hard en de bloedsomloop. Roken daarentegen is écht een no-go. Uit de ontwikkelingspsychologie is gebleken dat roken direct effect heeft op de ontwikkeling van het kind. Zo kan er extra fluoride in het bloed komen, waardoor je kind bijvoorbeeld problemen krijgt met zijn tanden (denk aan felle witte vlekken). Voedingssupplementen zoals mineralen en vetten worden aangeraden, omdat je twee keer zo veel nodig hebt.

Om een bevalling op te wekken, kun je verschillende dingen doen. Zo kun je pittig eten, op en neer springen of krachtig wandelen, of je kunt seks hebben. Niet iedereen is hier van gediend, maar geloof de oudere mama’s maar, niks is zwaarder dan een kind twee weken (of nog langer) dragen dan de datum waar je zo naar toe hebt geleefd.
Succes mama’s!

Geef een reactie