Blog

Waarom naar de natuurwinkel?

Tegenwoordig kan je van alles halen bij de supermarkt. Bij een grote Albert Heijn koop je lang niet alleen je boodschappen. Als je wilt kan je hier ook shampoo, opblaasdieren, barbecues en nog veel meer kopen. Het is zo gek niet te bedenken of een grote supermarktketen heeft het wel in huis. Toch maar ik graag een ommetje naar de natuurwinkel. En als ik geen tijd heb om echt naar zo’n winkel te gaan, dan bestel ik dingen online. Ze hebben namelijk veel in de grotere supermarkt, maar niet alles!

Uitgebreid aanbod

Bij een natuurwinkel vind je bepaalde merken die ze niet hebben bij andere grote ketens. Zo zijn er allerlei gezonde graanrepen te koop, en bijzondere soorten meel. Als je tijd hebt om daadwerkelijk langs zo’n winkel te gaan, zal je zien dat ze vaak ook brood bakken. Er zijn soms ook potten honing te koop van plaatselijke imkers bij sommige natuurwinkels. Zo steun je nog eens de plaatselijke ondernemer, en de onmisbare honingbij! Wat ik zelf graag aanschaf bij natuurwinkels is cosmetica en shampoo. De gangbare merken shampoo en cosmetica zal je er niet vinden. Maar er zijn wel de wat kleinere merken, die weinig tot geen conserveringsmiddelen en dergelijke gebruiken. Vaak veel beter voor je huid en haar! Het is soms ook beter voor het milieu, wat ook niet onbelangrijk is. In een natuurwinkel verkopen ze ook meestal allerlei vitamines. Dit kan je ook online kopen, bij webshops die hierop gericht zijn. Je vindt daar onder andere Glucosamine, vitamine B12, Zink in pilvorm… En ga zo maar door.

Persoonlijke aandacht

Een ander voordeel aan een natuurwinkel, is dat het personeel verstand van zaken heeft. De mensen die in de winkel staan vullen niet alleen de schappen en houden de winkel netjes. Ze weten van de producten waar ze voor bedoeld zijn, en kunnen je gericht advies geven. Wil jij je haren wassen met een shampoo zonder siliconen, sulfaten en parabenen? Bij een supermarkt, of zelfs een reguliere drogist, hoef je daar geen advies voor te verwachten. Bij een natuurwinkel weten ze er echter vaak alles van! Bestanddelen als sulfaten kunnen namelijk zorgen voor irritatie van de hoofdhuid. Het kan slim zijn om een shampoo zonder dergelijke ingrediënten aan te schaffen als jij hier last van krijgt na het wassen. Dat het personeel in een natuurwinkel de tijd en kennis heeft om jouw vragen te beantwoorden is wel zo handig, dan weet je dat je met het juiste product weer naar huis gaat.

Geef een reactie