Schleich
Blog

Het mooiste kinderspeelgoed vind je bij Schleich

Het treurige nieuws dat de Intertoys failliet is gegaan heeft bijna iedereen bereikt. De winkel die kinderspeelgoed verkocht bleef nog jaren langer overeind maar uiteindelijk overleefde ook deze keten de online oorlog niet. Een winkel die nog wel steeds overeind blijft is Schleich-Store. Schleich is een bekende online speelgoed winkel die sinds 1935 figuurtjes en ander speelgoed verkoopt. Maar wat is nou het geheim van dit bedrijf?

Wie is Schleich?

De Schleich-Store is in 1935 opgericht door Friedrich Schleich. Het is een duist merk wat kinderspeelgoed maakt en vermaakt. Ze onderscheiden zich door de gedetailleerde figuurtjes die het bedrijf keer op keer weet te produceren. Vroeger vooral bekend door de Smurfen, Snoopy en the Muppet Show maar inmiddels zijn ook populair geworden door de “werelden” die ze maken zoal de elfen- en ridderwereld. Het meeste geliefde speelgoed zijn op dit moment de paarden. Het merk heeft in de afgelopen jaren een record behaalt wat betreft het verkoop van de paarden en bijbehorende accessoires. Het Duitse bedrijf laat zich vooral informeren door ouders, kinderen en biologen op het gebied van nieuwe speelgoed. Zo winnen ze bijvoorbeeld informatie in over hoe ze een dinosaurus of paard het beste kunnen maken en afwerken, zodat alles dicht bij de waarheid komt. Naast de kinderen zijn de figuurtjes van Schleich ook geliefd bij volwassenen. De figuurtjes worden ook wel gezien als verzamelobjecten en verzamelt door de meeste fanatieke verzamelaars. Een merk voor jong en oud kunnen we dus wel stellen.

Het favoriete kinderspeelgoed

Het merk heeft in de afgelopen jaren ondervonden dat de paarden toch wel het meest favoriet zijn onder hun collectie. Misschien wel omdat er aardig wat paardenmeisjes rond lopen op deze wereld of omdat er meer meisjes met speelgoed spelen? De directe oorzaak kunnen we helaas niet vertellen maar wel dat we met liefde op deze rage hebben ingespeeld. We hebben deze collectie namen flink uitgebreid en naast paarde vind je bij het speelgoed merk ook stallen, trailers en andere accessoires om een heuse paardenwereld te creëren. De speeltijd is misschien wel een van de belangrijkste ontwikkelingsmomenten in een kinderleven en het merk probeert het, waar ze kunnen, zoveel mogelijk aan te moedigen. Een kind moet nog zo lang mogelijk kind kunnen zijn.

Geef een reactie