Blog

De beste haarverzorging in de winter

Ieder seizoen verandert niet alleen het weer buiten, maar ook de structuur van je haar. Met de steeds kouder wordende dagen wordt je haar steeds droger, om nog maar niet te spreken over statisch haar en de bijkomende irritatie. Daarom is het belangrijk dat je de verzorgingsroutine van je haar aanpast aan het seizoen. Daarom volgen hier een paar tips om ervoor te zorgen dat jouw haar gezond en mooi blijft deze winter!

Temperatuursverschillen zorgen voor droog, onhandelbaar haar

Voor wie zich afvraagt waarom ons haar zo veranderd in de winter: dit komt door de plotselinge temperatuurverschillen en kwaliteit van de lucht waar je haar dagelijks aan wordt blootgesteld. Stap je bijvoorbeeld na een fietstocht in de vrieskou een lekker warme en knusse ruimte binnen, dan heeft dat veel invloed op de structuur en gezondheid van je haar. In een verwarmde ruimte hangt een droge lucht die voor flink wat schade aan je haar kan zorgen. Warme lucht zorgt er namelijk voor dat je haarschubben open gaan staan. Daardoor wordt je haar statisch, kroes, droog en onhandelbaar. De meeste vrouwen denken daarom vaak in de winter dat het tijd is om naar de kapper te gaan, omdat hun haar misschien een knipbeurt nodig heeft. Echter zal dat weinig effect hebben. Het enige wat echt goed helpt, is om je haar op de juiste manier te verzorgen.

De haarverzorging producten van Redken

De punten van het haar zijn het meest broos en vatbaar voor schade van het winterse weer. Daarom is het belangrijk om vooral de punten goed te verzorgen met de juiste producten. Er zijn tal van producten die specifiek bedoelt zijn voor de verzorging van droge punten. Voor de rest van het haar is het goed om het met een verzorgende, hydraterende shampoo te wassen en daarna altijd een goede conditioner te gebruiken. Verder is het aan te raden om minstens één keer per week een voedend haarmasker aan te brengen en goed in te laten trekken. Een merk met een hoogstaande collectie aan goede haarverzorging en die wij echt aanraden, is Redken. Dit Amerikaanse merk is al jaren een van de populairste merken op het gebied van haarverzorging, en dat is niet zonder reden. Redken heeft een ruim assortiment aan shampoos en conditioners, haarmaskers, serums en meer, voor ieder haartype.

Wat je zelf nog kunt doen om je haar te beschermen

Naast de juiste haarverzorging kun je je haar gemakkelijk zelf nog een handje extra helpen. Zo kun je je haar bijvoorbeeld goed tegen de kou beschermen door een muts of hoed te dragen, of een warme sjaal die je om je nek en de punten van je haar wikkelt. Verder is het ontzettend belangrijk dat je 's winters nooit met natte haren de deur uit gaat. Dit zorgt ervoor dat je haar sneller breekt. De föhn is daarom je beste vriend. Zorg er echter wel voor dat je je haar eerst beschermd met een hittebestendige spray of lotion (van Redken bijvoorbeeld), alvorens je je mooie lokken blootstelt aan de warme lucht.

Geef een reactie