vakantie spanje
Blog

Spanje, een prachtige vakantiebestemming.

Als ik het mag zeggen dan vind ik Spanje een van de mooiste bestemmingen. Ik boek dan ook graag een goedkope vakantie Spanje. De meeste mensen denken bij Spanje aan de grote steden als Barcelona, Malaga of Valencia. Of anders misschien aan de ‘feest’- plaatsen als Lloret de Mar of Blanes. Spanje heeft in mijn ogen echter nog veel meer te bieden.

Spanje en het binnenland

Naast de mooie steden heeft Spanje prachtige binnenlanden. Door een auto te huren zijn deze gemakkelijk te bereiken. De meeste wegen in Spanje zijn prima in orde. Je kunt op die manier lekker de bergen in trekken en voor je gevoel de wereld even achter je laten. Er zijn veel rustige en verlaten plekken te vinden in het Spaanse binnenland.

Spaanse eilanden

Waar veel mensen niet echt bij stilstaan is dat er ook een aantal eilanden bij Spanje horen. Zo zijn daar de Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee.

Canarische eilanden

Zelf heb ik het geluk gehad de Canarische eilanden een aantal keer te bezoeken. Ik  ben op Tenerife, La Palma en Fuerteventura geweest. Het zijn prachtige eilanden met elk een heel ander karakter. Het eiland dat van de drie volgens mij het meest alles bezit is Tenerife. Je hebt prachtige bergen maar ook prachtige stranden waar je lekker kan pootje baden. Het wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Als je meer voor de rust en de natuur komt, zou ik eerder La Palma aanraden. De ene kant van het eiland is wat droger en de andere kant is supergroen. Het is heel interessant om te zien hoe dat zich allemaal op een eiland kan bevinden.
Het voordeel voor de reiziger is dat deze eilanden dus onder Spanje vallen en er daardoor vaak vele voordelige pakketreizen te boeken zijn.

Balearen

Onder de Balearen vallen Mallorca, Minorca, Ibiza en Formentera. Hoewel ik tijdens mijn vakantie aan de Spaanse Balearen tot nu toe alleen nog Mallorca heb bezocht, staat Ibiza nog hoog op mijn lijstje. Door alle verhalen die je om je heen hoort, ben ik benieuwd naar de sfeer op dit eiland. Mensen zeggen vaak dat het een party-eiland is maar volgens mij heeft het nog veel meer te bieden dan alleen het feesten.

Al met al heeft Spanje zoveel te bieden dat je er eigenlijk gewoon een keer op vakantie moet gaan. Nu rest alleen de vraag: welke bestemming ga je daarvoor kiezen?

Geef een reactie