gellak sets
Blog

Gellak sets: mooi vriendinnen uitje

Mijn vriendinnen en ik trekken er graag met elkaar op uit. Je kunt ons vinden op een terrasje, in een escape room of aan het strand. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit waar we zijn, als we met elkaar zijn is het oergezellig. In de winter vinden we het wel eens lastig iets leuks te plannen. Soms hebben we gewoon echt geen zin om een eind de deur uit te gaan. Dan hangen we het liefst op de bank bij de openhaard. Daar besloot ik eens handig op in te spelen. Op een koude, gure winterdag nodigde ik al mijn vriendinnen thuis uit. Ik had gellak sets gekocht en een soort van nagelstudio gemaakt. Dat was meteen grote hilariteit. Vooral ook omdat niet al mijn vriendinnen even handig zijn met nagels lakken. En dat geldt helaas ook voor mij. Maar met die gellak sets kom je al een heel eind. De meeste van ons hadden bijna professioneel uitziende versieringen op hun nagels aan het eind van de avond.

Gellak sets: lekker experimenteren

Het leuke met gellak sets is dat je ze qua kleur vaak zelf samen kan stellen. Dat is natuurlijk hartstikke handig want dan kun je lekker experimenteren. In die gellak sets zit verder alles wat je nodig hebt om de gellak goed aan te brengen. De nagels blijven ook twee weken lang mooi en ik lee steeds beter hoe ik het aan moet brengen. Je moet namelijk echt wel op wat dingen letten. Inmiddels kan ik iedereen uitleggen hoe het moet: zorg dat je handen goed gereinigd zijn voor je begint. Vijl daarna je nagels in een mooie, natuurlijke vorm. Vijl ook de hele nagel. Het ruwe oppervlak zorgt voor een betere hechting. In het kader van die hygiëne reinig je de nagels daarna nog eens met een nagelreiniger. Breng dan de primer aan. Vervolgens breng je de basecoat aan. Die houdt je één millimeter van je nagelriemen. Zorg ervoor dat de voorkant van de nagels goed geseald is. Nu moet je je nagels 120 seconden drogen onder de bijgeleverde UV lamp.

Leukste gedeelte

En dan komt het leuke gedeelte want nu mag je dan de kleur kiezen die je graag op je nagels hebt en ook dat breng je aan. Laat ook dit weer 120 seconden drogen onder de lamp. Zo nodig moet je deze stap herhalen totdat de kleur naar je zin is. Tot slot breng je de topcoat laag aan die je ook weer 120 seconden droogt onder de UV lamp. Verwijder de plaklaag met de nagelreiniger en klaar is Kees. Tegen die tijd is het op onze vriendinnendag al ver na middennacht en zijn we heel wat verhalen verder. Maar we gaan allemaal met mooie nagels naar huis dankzij de gellak sets.

Laat een antwoord achter