Playstation
Blog

De leukste console van Nederland, de Playstation 4

Gamen is, anno 2018, één van de meest populaire bezigheden van Nederland. Vrijwel elke jongere heeft wel eens een spel gespeeld op een Playstation of Xbox. De Playstation 4 is veruit de meest populaire console van Nederland. In mijn ogen is het daarbij ook de leukste console aangezien het de meeste mogelijkheden biedt. Daarbij hebben de meeste mensen in mijn omgeving ook een Playstation 4, wat online spelen een stuk eenvoudiger maakt.

De Playstation 4

De Playstation 4 is een spelcomputer (console) van het merk Sony en is in Nederland verkrijgbaar sinds november 2013. De voorlopers van de Playstation 4 waren de Playstation 3, 2 en 1. In 2016 heeft Sony een nieuwere versie van de Playstation 4 uitgebracht, de Playstation 4 slim. Dit is een strakker en lichter model ten opzichte van de grote en lompe console van de Playstation 4. Naast deze twee versie van de PS4, heeft Sony ook de PS4 Pro uitgebracht. De PS4 Pro stelt de gamer in staat om in hogere resolutie en met een hogere snelheid te kunnen gamen. Zoals de naam al doet vermoeden is de PS4 Pro bedoeld voor de professionele of regelmatige gamer. Voor de Playstation 4 heeft Sony een applicatie uitgebracht welke de gebruiker in staat stelt om de mobiele telefoon te gebruiken als tweede game-scherm. Hierdoor kunnen games de spelervaring nog uitgebreider maken. Deze functie stelt de gamer tevens in staat om gedurende de game een live chat te houden met bijvoorbeeld de tegenstander.

De vernieuwde controller

De vernieuwde controller, de DualShock 4, is middels Bluetooth verbonden aan de console. Deze controller heeft bovenop een touchpad, welke de gebruiker in staat stelt om eenvoudig te typen. Verder zijn alle uitgangen onveranderd gebleven en zijn veel knoppen nog steeds hetzelfde. De tril-(Shock-) functie is wel verbeterd ten opzichte van de Playstation 4. De nieuwe controller heeft een lichtgevend deel aan de voorzijde van het apparaat. Dit deel kan van kleur veranderen en geeft bijvoorbeeld aan wanneer de batterij bijna leeg is. Daarbij kan de Playstation-camera bewegingen van de controller waarnemen.

Playstation Virtual Reality

De Virtual Reality bril is een toepassing van Sony voor de Playstation 4 en zorgt ervoor dat de gebruiker een real-life ervaring krijgt gedurende het gamen. Playstation VR werd aangekondigd in 2014 en is sindsdien een groot succes geworden. Games stellen hun spelbeleving er zelf op af en zorgen ervoor dat gamers, middels de Virtual Reality bril een optimale spelbeleving ervaren.

Kortom, de Playstation 4 is liefhebbers van gamen een absolute aanrader!

Geef een reactie