Billionaire Boys Club
Blog

Kom hier meer te weten over de Billionaire Boys Club

Bij de Billionaire Boys Club moet je niet denken aan het waargebeurd verhaal, dat uiteindelijk verfilmd is, over een groep rijke tieners uit Californië die betrokken waren bij een Ponzi-plan. Maar met de Billionaire Boys Club bedoel ik het Amerikaanse en Japanse kledingwinkel dat opgericht is door Pharrell Williams en Nigo. Pharrell Williams kennen we van zijn muziek en als de helft van The Neptunes. Nigo is een Japanse modeontwerper en de oprichter van het kledingmerk BAPE. Samen hebben zij het streetwear merk Billionaire Boys Club in 2005 opgericht. De kleding van het merk wordt vooral gedragen door mensen uit de urban scene. In dit blog vertel ik wat over de geschiedenis van het merk en vertel ik over hun verschillende lijnen.

Geschiedenis van Billionaire Boys Club

Pharrell Williams en Nigo werkten samen met Reebok om twee nieuwe streetwear merken te creëren en vervolgens te lanceren. Hierbij ging het om de kledinglijn Billionaire Boys Club en de sneakerlijn Ice Cream. Aan het begin heeft Billionaire Boys Club veel tegenslagen te verduren gekregen. De bedoeling was namelijk om met Billionaire Boys Club als kledinglijn en om met Ice Cream als sneakerlijn samen met Reebok de markt gaan veroveren. Ondanks dat de sneakerlijn daar succesvol in slaagde, werd de kledinglijn telkens uitgesteld. Uiteindelijk werd door geschillen tussen Pharrell en Reebok de kledinglijn beëindigd. Maar uiteindelijk werd aan het eind van 2005 het merk toch gelanceerd als partnerbedrijf voor BAPE, het kledingmerk van Nigo.

Collectie van Billionaire Boys Club

De collectie kenmerkt zich als exclusieve streetwear van hoge kwaliteit. De producten worden over het algemeen in zeer beperkte hoeveelheden geproduceerd en worden meestal tegen hoge prijzen verkocht. Daardoor wordt de kledinglijn als een high-end merk gezien. De kledinglijn bestaat uit veel verschillende soorten kledingstukken. Denk hierbij aan t-shirts, polo’s, sweaters, overhemden, pakken, sneakers, ondergoed, sokken, petten en nog andere accessoires. De kledinglijn is zoals je ziet erg divers en kenmerkt zich door het creatieve design. Het is vooral erg populair onder de urban scene.

Waar kun je terecht voor de kleding van Billionaire Boys Club?

Voor de streetwear van Billionaire Boys Club ben je bij Freshcotton op de juiste plek. Zij proberen altijd over de nieuwste producten van het merk te beschikken. Freshcotton staat bekend als dé kledingwinkel van verschillende exclusieve streetwear. Dus mocht je op zoek zijn naar kleding van het exclusieve merk, raad ik je aan om een kijkje te nemen bij Freshcotton.

Geef een reactie